Logo
Magazine
Voorwoord

V
o
o
r
w
o
o
r
d

Dit is de eerste editie van het magazine conceptueel circulair bouwen

Dit is de eerste editie van het magazine conceptueel circulair bouwen. Een nieuw digitaal magazine vol met artikelen over circulair en conceptueel bouwen. Binnen de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (GMR) werken we hard aan het versnellen en opschalen van de transitie naar toekomstbestendig bouwen.

Dit alles in het kader van programma Circulair en Conceptueel bouwen. Want uiteindelijk willen we met steeds minder C02-uitstoot bouwen. En wat we in de regio realiseren moet sneller, goedkoper en met minder gebruik van schaarse grondstoffen gebeuren. Kortom, zo dragen we ook bij aan een toekomstbestendige bouwsector.

Binnen de Groene Metropoolregio hebben we met elkaar afgesproken dat in 2030 de helft van alle te bouwen woningen circulair zijn. In dit eerste nummer stelt GMR-directeur Harriët Tiemens vast dat er, om dit te halen, nog wel een omslag van denken van denken nodig is. Met dit nieuwe magazine willen we daar een bijdrage in leveren. Hoe? Door onder andere goede voorbeelden te laten zien en, zo hopen wij, inspirerende verhalen te brengen. 

Het magazine verschijnt vier keer per jaar. De volgende editie verschijnt in september. Wil je hier een bijdrage aan leveren? Neem contact met ons op.
Intussen wensen wij je veel leesplezier en deel de artikelen of het gehele nummer gerust met je collega’s of andere geïnteresseerden. 

Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

Lees meer artikelen: